Häng med på vad som händer inom vårdkedjan.

Active Omsorg har DBT (Dialektisk beteendeterapi)  som en av sina teambehandlingsmetoder, alla enheter på Active Omsorg arbetar enligt denna teambehandlingsmetod. Det centrala och övergripande i terapin är att hjälpa klienten att hitta en balans i sitt inre och gentemot den yttre omgivningen. Man lär klienten att acceptera verkligheten och sig själv så som hen är och samtidigt arbeta för nödvändiga förändringar mot målet att kunna leva meningsfullt.

Verksamhetscheferna Stina Tjörnbo och Yasmine Hellström på Active omsorg höll en föreläsning om DBT behandling den 30 maj för 22 Socialtjänsthandläggare i Linköpings kommun. 

Läs mer om Active Omsorgs tjänsteutbud på www.activeomsorg.se 

 

 

Stora framgångar med återkommande narkotikasök

Behandlingshemmen Säviq Kvinnobehandling i Borlänge och Billsbo Behandlingshem i Skärplinge har i flera år anlitat Dog Security för narkotikasök med hund.

Dog Security är specialist på narkotikasök för effektivitet, trygghet och säkerhet.

-  Erfarenheterna på våra behandlingshem visar att narkotikasöken bidrar effektivt till vårt arbete med att hålla anläggningarna drogfria är en förutsättning för ett framgångsrikt behandlingsarbete.

– Säviq och Billsbo har lång erfarenhet av Dog Securitys narkotikasök. Vi är mycket nöjda med det seriösa och professionella arbete som företaget gör.

- En förutsättning för ett framgångsrikt behandlingsarbete, säger Linn Heed, som är vd för Säviq Kvinnobehandling och Billsbo Behandlingshem. 

Klicka på länken och läs hela nyhetsbrevet.

Dog Security nyhetsbrev

Läs mer om våra verksamheter på www.saviq.se eller på www.billsbo.se 

 

Datum: 11 och 12 april

Plats: 7A Odenplan, Odengatan 65 i Stockholm.

Program: http://vuxnaochpsykiskhalsa.se/program/ 

I dagens samhälle upplevs den psykiska ohälsan hos den vuxna befolkningen som ett allt större, växande samhällsproblem.  Kunskapen hos vårdgivaren behöver öka och tillägnas både offentlig sektor som privat. Attityder behöver förändras, att ha ett ”psykiskt funktionshinder” behöver inte innebära att man inte är arbetsför, likaväl som det kan innebära just det! Personer med psykisk funktionsnedsättning behöver ett individanpassat stöd av psykiatrin, socialtjänsten, försäkringskassan och arbetsförmedlingen för att stanna kvar i och komma ut i arbetslivet. Därför är det av yttersta vikt att dessa parter samarbetar i en gemensam plattform och att vårdgivaren ges förutsättningar av berörda myndigheter och organisationer.

Varmt välkomna!

Läs mer om Tallkullen www.tallkullen .se och om Solviken www.solviken.se 

 

HVB-dagen på 7A Odenplan (Odengatan 65)

Välkommen till en kostnadsfri kunskaps- och inspirationsdag med fokus på HVB. HVBGuiden.se arrangerar för nionde gången en HVB-dag i Stockholm onsdagen den 21 mars.

Det är ett slutet branschevenemang avsett för dig som arbetar med placeringar inom socialtjänsten eller har en ledande befattning inom socialtjänst, kriminalvård eller landsting.

Här träffar ni potentiella samarbetspartners, hittar nya HVB-hem, tar del av senaste nytt och får massor med inspiration till er dagliga verksamhet.

Välkommen till vårens stora mötesdag i Stockholm 2018, helt kostnadsfritt!

https://www.hvbguiden.se/hvblss-dagen/hvb-dagen-stockholm-21-mars-2018.htm#doc2start 

C:UsersEvaDocumentsEvas dokumentNudaxLogosbmpNUDAX CMYK.bmp

 

Vi på Nudax har glädjen att berätta; verksamheten kommer att flytta tillbaka till Falun.

Den 26 mars 2018 slår vi upp portarna i nya fräscha lokaler i centrala Falun, Åsgatan 44 vilket är ett stenkast ifrån där Nudax en gång startade.

Vi har vuxit ur våra lokaler i Borlänge då vi numer förutom vår beroendebehandling har sorgbearbetning, återfallsprevention och motivationsprogram för dem som har ett riskbruk av alkohol men ännu inte utvecklat ett beroende samt även behandling för hasardspel, alltså spelberoende.

De nya lokalerna är mer anpassade för vår verksamhet och möjliggör att vi kan ta emot fler individer för enskilda samtal och samtidigt bedriva fler gruppsamtal, vår utbildningsverksamhet får större kapacitet med fler konferensrum.

Vi kommer att ha kvar samma telefonnummer och samma mejladresser som vi har idag.

Verksamheten kommer att pågå som vanligt under flytten av verksamheten.

När flytten är genomförd och vi boat in oss i våra nya lokaler kommer vi att bjuda in er till en liten happening och vi ser verkligen fram mot att ses!

Vid frågor och funderingar kontakta:

VD Terese Sjögren, 070-576 24 46, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

www.nudax.se 

 

 

Välkommen till en spännande föreläsning!

Vi bjuder in (dig och dina kollegor) till en eftermiddagsföreläsning i Active Omsorgs lokaler, där vi vill bjuda på teori och erfarenhet som vi har byggt upp genom åren i vår verksamhet.

Den verksamhetsnära psykologen

Föreläsare: Viktoria Törnkvist, leg. psykolog.

DBT - som metod och förhållningssätt i praktiken

Föreläsare: Stina Tjörnbo, enhetschef, DBT-terapeut och Yasmine Hellström, enhetschef, DBT-terapeut.

Datum: Den 1 mars 2018 kl. 12.00-15.30

Plats: Active Omsorg, Nya Tanneforsvägen 55, Linköping.

Föreläsningen är helt kostnadsfri och vi bjuder på lättare lunch, kaffe och kaka (meddela eventuella allergier till Yasmine Hellström, 070-140 24 65).

Active Omsorg erbjuder en klientfokuserad, individuell behandling för barn, ungdomar och vuxna. Genom våra enheter kan vi erbjuda klienten en intern vårdkedja men vi ingår också i ett större nätverk, Team Olivia. www.teamolivia.se

Anmäl ditt deltagande senast den 27/2 till:

Yasmine Hellström, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 070-140 24 65.

Stina Tjörnbo, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  073-393 20 39

 

Varmt välkomna!

Från och med Januari tar Nudax emot sina första klienter med spelmissbruk, de kommer att gå sex veckor heltid i primärbehandling där utvärdering görs om fortsatt eftervård. Nudax tillämpar en manualbaserad behandlingsmodell för spelberoende i grupp. Läs mer på www.nudax.se

Vi tar även emot klienter med spelmissbruk på Selfhelp, Säviq, Sävik.

Spelmissbruk likställs med annat missbruk

Från och och med årsskiftet 2017-2018 kommer ansvaret för spelmissbruk att läggas in i Socialtjänstlagen. Det innebär att kommuner liksom Landsting blir skyldiga att erbjuda stöd och vård till personer som har problem med spel om pengar.
 

Pär Sonesson har beviljats tillstånd av IVO (inspektionen för vård och omsorg) att bedriva jour och familjehem för barn och unga samt ge stöd och handledning inom denna verksamhet.

Pär Sonesson & Company AB har varit verksamt i Stockholms län sedan 1997. Verksamhetens huvudsakliga inriktning är jour- och familjehem.

–  Det är med stor glädje vi tar emot IVO:s positiva beslut. Vi ser tillståndet som ett kvitto på att vi med mångårig kunskap och erfarenhet erbjuder en kvalitativ omsorg, säger VD Pär Sonesson.

– Team Olivia som koncern välkomnar den nya tillståndsprövningen av jour- och familjehem som bidrar till högre kvalitetskrav på utförarna och en sundare konkurrens, kommenterar Peter Boudin, Affärsenhetschef Individ & familj.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA

Pär Sonesson, VD Pär Sonesson & Company, +46 8 410 600 01, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Peter Boudin, Team Olivia, Affärsenhetschef Individ & familj, +46 70 376 01 31, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Läs mer på www.parsonesson.se och se vårt övriga utbud av tjänster på www.teamolivia.se